Altfel de pregătiri pentru Paște

Pentru cei mai mulți dintre creștini Paștele este o sărbătoare specială, în așteptarea căreia cei mai credincioși se pregătesc din timp: postind și meditând și încercând pe cât posibil să își curețe atât trupurile cât și sufletele. Pentru ceilalți, mai puțin credincioși, Paștele reprezintă încă o ocazie de a cheltui bani pe cadouri și pe mese excesiv de îmbelșugate și pe obiecte de decor tematice unele reușite, cele mai multe de un kitsch absolut. Din păcate încă o ocazie pentru cei mai mulți dintre români de a exersa consumatorismul fără discernământ și fără justificare.

Dacă până acum întâmpinam Paștele cu câteva ouă colorate, mai inspirat sau mai puțin inspirat, în funcție de timpul pe care îl aveam la dispoziție și ora din noapte la care se desfășura această activitate, ouă pe care le așezam apoi într-un coșuleț de nuiele în formă de iepuraș, anul acesta am reușit să ne alocăm timp confecționării câtorva obiecte de decor specifice. Și asta nu pentru că ni s-ar fi eliberat în mod miraculos programul, ba din contră, fetița mea a început școala și programul ei este mai încărcat ca niciodată. Dar anul acesta ne-am hotărât să ne facem timp pentru noi, pentru a trăi mai frumos și mai creativ.

Așa că săptămâna trecută am început cu primele decorațiuni pentru casă. Mai stângaci la început, mai stricând, mai refăcând, am reușit în final să obținem două obiecte de care suntem mulțumite, nu atât pentru valoarea lor din punct de vedere al realizării ci pentru simplul fapt că le-am făcut cu mânuțele noastre, și, mai ales, pentru  că au luat naștere din ideile noastre combinate.

Eternul Iepuraș

L-am realizat din pastă albă pentru modelat cu uscare-întărire la contactul cu aerul. Este un material ușor de utilizat pentru copii și non-toxic. Singurul dezavantaj este că părțile modelate individual au tendința de a se desprinde după uscare. Această problemă am rezolvat-o fixându-le cu bucăți de scobitori.

Fantezie cu floare

Același material de bază pe care apoi l-am pictat folosind culori acrilice. Ar fi ieșit la fel de bine și dacă foloseam tempera.

Publicitate

Un gând despre „Altfel de pregătiri pentru Paște

  1. Pingback: Decorațiuni pentru Paște | creativithea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s