Altfel de pregătiri pentru Paște – continuare

Așa cum am mai observat și cu alte ocazii, în momentul în care începi să creezi ceva, oricât de mic și de simplu ar fi, apar tot felul de idei noi. Și mai mult decât atât dorința de a realiza lucruri frumoase crește și se transmite și la cei din jurul tău. E ca un fel de epidemie de frumos….

Pe scurt, în decursul ultimei săptămâni casa noastră s-a transformat într-un atelier ad hoc de creație. Toată lumea meșterește câte ceva. Tema generală rămânând obiectele de decor pentru Sărbătorile Pascale.

Aici sunt câteva din creațiile de săptămâna aceasta ale ”atelierului” nostru.

Ou  mare din polistiren , pictat cu tempera; efectele finale au fost adăugate cu marker auriu.

Ou mic din polistiren, pictat cu tempera; capul și picioarele au fost realizate din ciucurași textili.

Ou mic din polistiren îmbrăcat în organza și decorat cu dantelă. Categoric favoritul meu, mai ales că datorită dimensiunilor sale extrem de mici seamănă cu  o bijuterie delicată.

Eu personal am încercat o tehnică nouă pentru mine, ”tehnica șervețelului”

Prima dată când am auzit de ”tehnica șervețelului” am ridicat din sprânceană: ce poate fi atât de complicat în a lipi niște șervețele?! Chiar este asta o tehnică?! Ei bine, am constat cu suprindere că ceea ce pare atât de ușor la prima vedere este de fapt un lucru destul de complicat. Și într-adevăr necestită  tehnică, care trebuie exersată,  dacă vrei ca obiectul final să arate bine și să nu aibă o mulțime de cute și cutulițe. Obiectiv oricum destul de greu de realizat atunci când suprafața de lucru este curbă.

Publicitate

3 gânduri despre „Altfel de pregătiri pentru Paște – continuare

  1. Ce frumos! Îmi amintesc de-o mătușă ce făcea mici surprize, considerate de cei din jur”prostii” dar nouă copiilor ne însenina clipa și amintirea… Vei fi în amintirea puișorului tău, va dăinui frumosul, așa cum îl simți tu, și ei vor face lumea, poate, mai frumoasă!

  2. Pingback: Decorațiuni pentru Paște | creativithea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s