Cinema în aer liber – o experiență minunată dacă nu ar exista spectatori

Cinema în aer liber. O idee încântătoare, care m-a entuziasmat de la început, mai ales că seara în Brașov este răcoare și plăcut.

 

 

 

 

Pe scurt, Cinema în aer liber-Caravana Metropolis propune vizionarea unei selecții de șase producții cinematografice. Am reușit să ajung la patru dintre ele și pot să spun cu mâna pe inimă că nu am fost dezamăgită în privința filmelor. Afirmația nu este valabilă însă și pentru public care s-a comportat, în unele cazuri, ca și cum nu ar mai fi fost niciodată la cinematograf. Pe lângă bătaia –propriu-zisă- pe scaune, încercările penibile de a pleca cu scaunele acasă (moment în care sincer mi-a fost jenă că fac parte din aceeași nație), au existat non-stop indivizi care au considerat că ecranul le aparține, postându-se cu nonșalanță în fața acestuia de parcă restul spectatorilor, cei care avuseseră proasta inspirație de a sta civilizat pe scaune, erau complet invizibili. Și să nu vă povestesc ce a însemnat seara de animație: bătaia pe scaune a căpătat o nouă dimensiune, iar dacă aceasta este educația pe care o primesc copii în general, nu mă mai miră nimic.

Câteva cuvinte despre filmele pe care le-am văzut:

”Loverboy”, românesc, direct și destul de bine jucat. A deranjat câțiva pudinbonzi care au plecat ofensați pe la jumătatea filmului. Categoric nu luați copiii.

”Headhunters”, Norvegia, unul din cele mai bune thriller-e din toate timpurile. Mi-a plăcut datorită umorului cu care este abordată o suită de întâmplări, de altfel nefaste, și a personajelor genial construite. Merită văzut. Preferabil fără copii.

”Xingu”, Brazilia, un film emoționant, educativ, inspirat din fapte istorice. Bine regizat, bine jucat, îl recomand din toată inima. Deosebit de interesant și pentru copiii mai mari pentru că imortalizează o pagină de istorie din care ar trebui să tragem cu toții învățăminte.

”Zarafa”, Franța, un film de animație extraordinar de inspirat, plin de umor, deși mult mai realist în anumite privințe decât filmele de animație americane cu care ne-am obișnuit. O fantezie excepțională atât pentru copii cât și pentru părinți.

 

 

 

 

 

Publicitate

2 gânduri despre „Cinema în aer liber – o experiență minunată dacă nu ar exista spectatori

 1. de cum am văzut reclama la acest eveniment mi-am zis că tre să ajung și eu. acum știu cam ce se întâmplă acolo… imaginează-ți, dacă la Brașov, unde sunt ardeleni cu bun simț au fost secvențe penibile, cum va fi în București…
  o să caut filmele poate dau de ele pe net – desigur, ultimele 2, că eu nu vizionez decât împreună cu adolescentul, așa că primele nu au rost.
  merci de ajutor!
  spor-t! 🙂

  • poate la Bucuresti vor delimita perimetrul organizatorii si nu va fi atata harababura. una peste alta daca era foarte rau n-as fi mers in atatea seri. este totusi placut sa stai in aer liber si sa vezi filmele pe un ecran foarte mare. totul este sa fii cat mai calm. 🙂
   oricum ma bucur ca am fost de folos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s