Cui i-e frică de invazia extraterestră?!

Astăzi am revăzut un film de animație foarte simpatic Planet 51 (2009). Titlul este evident o aluzie la faimoasa Arie 51 numai că acum povestea este inversată: oamenii sunt extratereștrii înfiorători veniți să devoreze creiele locuitorilor pașnici ai planetei. De fapt, este vorba despre un singur astronaut care, la rândul lui, este șocat să descopere că a aterizat pe o planetă pe care există forme de viață. Ba mai mult de atât, a aterizant în mijlocul conservatorilor ani ’50 (în varianta extraterestră bineînțeles) și trebuie să se ascundă pentru a nu fi capturat de armată. De aici o multitudine de situații care de care mai amuzante.

Copilului i-a plăcut pentru că este un film foarte distractiv (cu personaje absolut caraghioase) și pentru că se petrece pe o planetă imaginară populată de ființe ciudate care posedă tot felul de obiecte neobișnuite. Dar cel mai mult îi place ideea că extratereștrii se tem de o invazie extraterestră. I-a acordat nota 9.

Mie mi-a plăcut pentru că este un filmuleț drăguț care tratează într-un mod extrem de amuzant o problemă serioasă: acțiunile unei națiuni ghidate de teama de necunoscut și de ignoranța conducătorilor săi conduc către tiranie și dezastru. Iar alegerea societății americane a anilor ’50 mi se pare edificatoare din multe privințe. Păcat că cei mici nu înțeleg. Eu îi dau tot nota 9.

Iar pe scara violenței îl voi plasa la 4, unde 0 înseamnă lipsa totală a scenelor de violență iar 10 violență la nivel maxim. Așa că este un film numai bun de văzut și de pitici dar și de mămici. Sau tătici. Sau bunici.

Mai multe sugestii de filme găsești aici.

Anunțuri

2 gânduri despre „Cui i-e frică de invazia extraterestră?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s