Povestea unei inimi curate

E greu de descris felul în care au strălucit ochii copilului când a auzit că la cinematograf rulează o ecranizare după ”Aventurile lui Tom Sawyer”, cartea pe care o citim noi luna aceasta și care îi place în mod deosebit. Așa că nu am stat mult pe gânduri și în această după-amiază am fost să îl vedem.

Filmul a fost lansat în noiembrie 2011 în Germania și din câte am citit a fost filmat în România. (Mi se părea mie cunoscut peisajul . 🙂 ) E o adaptare simpatică și care nu se abate foarte mult de la povestea originală. Urăsc ecranizările în care se face exces de originalitate. Singura parte ciudată a filmului a fost să îl auzi pe Tom vorbind în germană. Iar numele lui Joe Indianu` sună în germană asemănător cu Indiana Jones. Prima dată chiar am tresărit.

Copilului i-a plăcut. Mai ales episoadele  pe care apucasem să le parcurgem și noi. Văzând vestimentația și condițiile de trai i-a devenit un pic mai clară atmosfera epocii. I-a dat nota 8.

Și mie mi-a plăcut. Mi-au plăcut personajele create și care majoritatea sunt frumoase. Îmi plac oamenii frumoși. Și nu mă refer la aspect. Mi-a plăcut și felul în care au reușit să condenseze povestea, fără însă a pierde din coerență și punctând episoadele semnificative ale romanului. Mi-a plăcut pentru că îmi place romanul. Probabil că mi-ar fi plăcut și dacă n-aș fi cunoscut cartea. Ii dau tot nota 8.

Iar pe scara violenței îl voi plasa la 6, unde 0 înseamnă lipsa totală a scenelor de violență iar 10 violență la nivel maxim. Nu există decât cîteva scene violente, dar una din ele este totuși o crimă înfăptuită cu sânge rece.

Aduceți-mi aminte să nu uit să vă arăt și semnul de carte pe care l-am realizat noi pentru cartea Aventurile lui Tom Sawyer.

Mai multe sugestii de filme găsești aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s