Albă ca Zăpada- o poveste despre aparențe

Și nu. Nu voi scrie despre Snow White and the Huntsman pentru simplul motiv că nu l-am văzut.

Noi am văzut (de mai multe ori chiar) o adaptare Hallmark lansată în 2001 și care mie personal îmi este tare dragă. Îmi este dragă pentru că vorbește despre prejudecăți și aparențe, despre fericire și despre imposibilitatea de a fi fericit…vorbește despre multe lucruri. Și vorbește atât de clar încât până și un copil să poată înțelege mesajele.

Scenariul urmărește în linii mari povestea originală dar aduce și câteva personaje noi și povești secundare fascinante care aduc coerență basmului. Întotdeauna m-a fascinat la basme inexplicabilul anumitor acțiuni și doza enormă de irațional. Dar până la urmă n-ar mai fi basme dacă ar avea prea multă logică…Ei bine această ecranizare aduce un pic de logică acestui basm, pentru a justifica anumite decizii și comportamente, pe de o parte, și mult mai multe personaje fantastice, pe de altă parte.

Copilului îi place și i-a dat nota 9 spre 10. Îi place în primul rând frumusețea personajului Albă-ca-Zăpada. Și apoi o distrează teribil piticii curcubeu, responsabili pentru fenomenele meteorologice.

Mie îmi place pentru motivele expuse mai sus și i-am dat tot nota 9. Îmi place foarte mult și ideea piticului înalt de statură. Până la urmă nu am spus degeaba în titlu că este o poveste despre aparențe. Și aceasta nu este decât una dintre ele. Dar pe celelalte vă las să le descoperiți singuri în Snow White: The Fairest of Them All.

Iar pe scara violenței îl voi plasa la 4, unde 0 înseamnă lipsa totală a scenelor de violență iar 10 violență la nivel maxim.

Mai multe sugestii de filme găsești aici.

Anunțuri

4 gânduri despre „Albă ca Zăpada- o poveste despre aparențe

  1. L-am văzut mai demult. Nu mi-a plăcut cineştie(de)ce. E o poveste prea cuminte, totul e previzibil. Îmi place ca filmul, deşi ştiu subiectul să aducă un plus. Sau măcar un minus. 🙂 Ăsta aduce subiectul intact. Eu i-aş da un 6.

    • Filmele pe care le prezint aici le prezint mai mult din perspectiva părintelui. Sunt filme pe care să le vezi împreună cu copilul. Desene animate…De asta cotez și nivelul de violență. Ca ”adult independent” prefer cu totul alt gen…și aleg filmele după alte criterii. 🙂

  2. Cred ca l-am vazut, nu sunt sigura.Si cred ca si eu prefer povestea clasica mai ales daca este ecranizata frumos.
    Snow White and the Huntsman am incercat sa-l vad si cred ca am adormit inainte de mijloc:D Din partea mea nu ai pierdut nimic:D
    In schimb celalalt aparut in acelasi timp si cu acelasi subiect adica Mirror, Mirror este ceva mai interesant. Este foarte nostim, de altfel, Povestea schimbata dar e ok.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s