Pământ și apă. O carte deloc memorabilă.

Tocmai am terminat de citi Pământ și apă de Julio Murillo.  Cartea nu este rea, dar nu m-a impresionat absolut nici un pic.

Am ales această carte pentru că mi-a plăcut subiectul: lupta dintre greci și Imperiul Persan. Cred că perioada Greciei antice este perioada mea favorită. Povestea este destul de interesantă: după moartea dramaturgului Eschil, prietenul acestuia poetul Pindar, intră în posesia unui pergament în care Eschil povestește toate jocurile de culise care au avut loc în Atena, în perioada Războaielor Medice.

În ciuda subiectului aparent complicat, Pământ și apă este o povestire liniară, scrisă într-un limbaj fără pretenții. O lectură ușoară prin definiție. Citind această carte am avut senzația că citesc o poveste.

Ce nu mi-a plăcut? Nu pot să spun că am ceva concret de obiectat. În afară de faptul că nu are nimic impresionant. Nici o întorsătură de situație…nimic. Nu m-a emoționat, nu m-a făcut să mă înfior, nu mi-a trezit absolut nici o emoție.

 

 

5 gânduri despre „Pământ și apă. O carte deloc memorabilă.

    • mai nimic. ce este drept am citit-o în mare parte sub efectul medicamentelor pentru durere. si imediat după Maestrul și Margareta…este greu să te mai impresioneze ceva când încă ești sub vraja acestui mare roman. și când mai și vizionezi miniseria omonimă. una din cele mai bune ecranizari pe care am văzut-o până acum.
      totuși, dacă informația istorică și geografică este corectă, romanul este o frumoasă portretizare a epocii. scenele de luptă sunt foarte bine scrise. și mi-a mai plăcut meditația asupra inutilității războaielor din finalul cărții. și concluzia că într-un război nu există învingători. doar învinși.

  1. „Nu m-a emoționat, nu m-a făcut să mă înfior, nu mi-a trezit absolut nici o emoție.”
    Exact asta zicea fosta mea sotie despre mine prietenelor ei cand o intrebau de ce m-a parasit !… Incredibil , tocmai am retrait acele momente de basm !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s