Destinație de vacanță

Mama mi-ai promis că mergem în Delta Dunării, este replica plină de reproș pe care o aud de la un timp încoace de la fiica mea, ca un fel de memento al lucrurilor pe care nu am reușit să le facem în ultimii ani.

Da, i-am promis că o duc în Deltă încă de când avea câțiva anișori și, nu mai știu pornind de la ce, i-am explicat diferențele dintre o deltă și un estuar.

Acum trei ani am reușit să ajungem până la Tulcea în căutarea Muzeului de istorie și arheologie și, la sfatul unor prieteni, am vizitat și acvariul. Acvariul în sine este micuț, dar drăguț, oricum mult mai interesant decât cel din Constanța, dar ceea ce i-a atras piticului în mod deosebit atenția a fost o serie de diorame multimedia reprezentând…evident ecosistemul Delta Dunării.

Între timp imaginația i-a tot fost ațâțată: ba de prietenii plecați la pescuit și întorși cu un sac de pește (cumpărat de cele mai multe ori) și doi de povești (probabil cumpărate și acelea), ba de povestirile bunicii care, copil fiind, străbătea Dunărea, în fiecare an împreună cu mama sa, pe un fel de pontoane-dormitor trase de vaporașe….

Pentru mine, oricât de ispititoare ar fi plimbările pe canale în căutarea coloniilor de pelicani, oricât de tentantă mi s-ar părea degustarea mâncărurilor tradiționale, Delta Dunării a fost întotdeauna asociată cu roiuri nesfârșite de țânțari, fugărindu-mă, înțepâdu-mă, torturându-mă. Pentru că este lucru verificat: dacă există un singur țânțar pe o rază de un kilometru pe mine îl veți găsi. Iar dovada trecerii sale va fi o umflătură mare, roșie care nu mă va părăsi câteva săptămâni.   

Dar presimt că momentul în care nu voi mai putea folosi ca pretext alergia mea se apropie. Că anul acesta degeaba îi voi propune o vacanță exotică (am ochit eu o excursie in Dubai). Până la urmă o promisiune trebuie ținută.

Publicitate

11 gânduri despre „Destinație de vacanță

 1. Daca numai tintarii sint marea ta problema,ai doua solutii pentru indepartarea lor.
  1.Menta salbatica-rupi citeva bucati,le freci pina iese seva din ele si le freci de piele .Mirosul nu e neplacut si tine dementiile de tintari la distanta,o vreme.
  2.Frunza de nuc-este cea ma sigura modalitate de a tine la distanta orice fel de timpenii care inteapa,musca sau deranjeaza in vreun fel (tintari,pureci,capuse).Iei frunza,o determini sa isi arate seva (ca si la menta) si te ungi pe piele.Nici mirosul de nuc nu-i neplacut si daca folosesti numai frunzele foarte tinere,nici nu risti sa ramii „bronzata” o vreme.
  Daca mergi cu cortul,umple-l de frunze de nuc si n-ai treaba.
  Distractie placuta!

 2. Îţi mulţumesc pentru like . Se cunoaşte că ne apropiem de luna martie, poarta de intrare în primăvară, că ne şi gândim la vacanţă , la zilele însorite de vară. Eu abia le aştept. Mie mi-a plăcut în Deltă, mirosul acela proaspăt de verdeaţă. Bineînţeles eram mult mai tânără atunci.Îţi doresc să petreci o vacanţă plăcută cu fiica ta în Deltă, pentu ca promisiunea să fie respectată şi nu numai !

  • Mulțumesc. 🙂
   Așa este parcă începe să se simtă primăvara în aer, să visăm deja la următoarele călătorii. Anul acesta mai am în plan câteva obiective. Sper ca timpul și finanțele să ne permită să le vizităm pe toate.

 3. Iti doresc din toata inima sa iti vezi cat mai iute visul cu ochii (si daca nu e musai visul tau, tot sa-l vezi, de dragul copilei 😉 Nici eu n-am fost inca, tot ditamai reticenta fata de tantari. Dar nu se stie niciodata …M-ar tenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s