Salata mea eclectică

Mi-am dat seama că nu v-am mai povestit cam de mult despre aventurile mele culinare. Tocmai am mai inventat un fel de mâncare absolut delicos, realizat exclusiv din resturi. Da. Eu sunt campioana resturilor. Întotdeauna am tot felul de cutii și cutiuțe, castroane și castronașe, cu câte o porție, sau o jumătate de porție de mâncare rămasă de la nu se știe care masă. Și cum preferințele noastre sunt o adevărată călătorie prin diferitele bucătării ale lumii și resturile sunt la fel de variate.

Această salată a pornit de la patru ingrediente care teoretic nu au nimic în comun: orez basmati (utilizat îndeosebi în bucătăria orientală -India, Iran, Pakistan), salată de  câmp (utilizată foarte frecvent în bucătăria mediteraneană -Italia), ciuperci enoki (Japonia) și bacon afumat.

Aveam practic două ingrediente de bază: orez basmati fiert simplu în apă cu foarte puțină sare ( aproximativ o porție )

și o jumătate de cutie de salată de câmp.

Orezul rece l-am amestecat cu bacon afumat tăiat cubulețe (o jumătate de cutie) și cu o lingură de sos de soia. Sare nu am mai adăugat pentru că oricum și bacon-ul și sosul de soia sunt sărate.

Salata de câmp am amestecat-o cu trei fire de ceapă verde tăiată cam la un centimetru

și cu o mână de ciuperci enoki.

Am adăugat un dressing făcut din oțet balsamic amestecat cu ulei de măsline.

Iar din toate aceste resturi am reușit să obțin o cină delicioasă pentru trei persoane. Un exemplu perfect de armonie multi-culturală. 🙂

Publicitate

7 gânduri despre „Salata mea eclectică

  1. Salata ta îmi amintește de prima mea mașină, o Dacia cmpărată la mâna a doua. Când mi-a vândut-o proprietarul mi-a oferit bonus și câteva cutii de vopsea la aceeași culoare cu mașina pe care le cumpărase ca tot românul gospodar, să fie acolo, just in case. După un timp, având la dispoziție o sumă de bani (eram student și asta se întâmpla destul de rar 😆 ) m-am gândit să îi ofer un nou look. Și am dus-o la un service la vopsit. Oamenii de acolo au pregătit-o de vopsit, reparând și peticind cu chit pe ici pe colo dar când a fost să o vopsească au observat că vopseaua pe care le-o adusesem expirase de câțiva ani, și nu tocmai puțini astfel că devenise inutilizabilă. Cum nu mai aveam alți bani și cum mașina arăta acum ca un dalamțian, patronului de la service i s-a făcut milă de mine și mi-a propus să facă un mix din resturile de vopsea pe care le mai avea prin atelier și s-o vopsească cu culoarea care ar rezulta din acel amestec. Mașina a ieșit foarte frumos vopsită. În ce culoare ? Asta m-a întrebat și la poliție când am fost să fac schimbarea în talon : „Bine-bine, și eu ce culoare trec aici ?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s