Detaliul care face diferența

Pentru aceasta muncise toată viața. Dintotdeauna avusese acest vis : să calce pe urmele Dianei Mocanu. Iar pentru aceasta era dispusă la orice sacrificiu: la ieșitul cu prietenii seara, pentru aceasta fiind oricum prea obosită după orele de antrenament, la pierdutul timpului pe rețelele de socializare, la răsfățul în fața oglinzii. Viața ei se defășura cu o precizie aproape matematică și fără a lăsa nimic din exterior să îi perturbe traiectoria.

Pentru ea viteza era totul. O sutime de secundă putea face diferența dintre un campion și un simplu concurent. Totul era gândit în cel mai mic detaliu pentru a obține performanța maximă: de la cască și ochelari până la costumul special, realizat dintr-un material ce nu numai că reduce frecarea cu mediul acvatic și înlătură absorbția apei, dar și comprimă mușchii reducând vibrația acestora.

Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Cariera ei mergea ascendent, orele nesfârșite de antrenamente începuseră să o conducă spre finalitatea dorită. Se apropia din ce în ce mai mult de țelul său. Și nimeni nu și-ar fi putut imagina obstacolul care i-a apărut în cale și cu care s-a luptat câțiva ani înainte de al depăși: eliminatul părului de pe corp.

La început a folosit un aparat de ras pentru femei. I s-a părut cea mai rapidă variantă. O putea folosi la ea acasă, la duș, și avea și avantajul de a fi total nedureroasă. Dar în timp părul  a început să crească din ce în ce mai repede, mai negru, mai des, mai viguros. Pentru ca pielea sa să fie perfect netedă ajunsese să se epileze în fiecare zi. Straturile superioare ale pielii sale erau complet distruse.

Așa că s-a hotărât rapid să încerce epilarea cu ceară. Experiența a fost extrem de dureroasă. Dar măcar pentru câteva săptămâni ar fi scăpat de probleme. Sau cel puțin așa credea. Însă ceara nu a îndepărtat decât firele suficient de lungi. În fața celor scurte s-a dovedit total ineficientă. Iar pielea ei trebuia să fie perfectă. Netedă. Lucioasă. Nici măcar cel mai fin puf nu era admisibil.

Apoi necazurile s-au ținut lanț. Pielea deja iritată după epilare a fost expusă apei din bazinul de antrenament. Clorul în combinație cu porii dechiși au avut un efect devastator. A doua zi pe tot corpul său se puteau admira zone extinse de piele înroșită, care au dus la mici infecții locale. Antrenamentul i-a fost perturbat timp de câteva zile. Iar după două săptămâni au început să apară noi complicații nedorite: fire de păr crescute subcutanat. Epilarea prin smulgere indiferent de metodă: ceară sau epilator pur și simplu nu reprezentau o opțiune pentru ea.

Așa că, hotărâtă să scape definitiv de problemă, a căutat alte opțiuni mai potrivite nevoilor sale. Și-a dat seama că ceea ce îi trebuie ei este o procedură de epilare definitivă.  Epilarea cu laser a exclus-o repede din lista opțiunilor: se putea realiza exclusiv la salon, cu programări prealabile. Ori ea avea nevoie de ceva mai flexibil. Ceva care să o poată însoți peste tot și pe care să-l poată utiliza promt, ori de câte ori ar fi fost nevoie.

Soluția a găsit-o la un magazin online, printre multitudinea de oferte de epilatoare clasice: un epilator care utilizează tehnologia IPL (Lumina Intens Pulsată).  A achiziționat fără să clipească aparatul micuț. Deși nu era o vânătoare de reduceri, cu programul său n-ar fi avut timp nici dacă ar fi atras-o această ocupație, a avut șansa să îl achiziționeze în cadrul unei campanii de promoții. Așa că și din punct de vedere al costurilor a ieșit în câștig. Oricum ar fi ieșit în câștig comparativ cu costurile acestei proceduri la un salon specializat.

Din acel moment nimic nu a mai fost lăsat la voia întâmplării. Cariera ei a continuat să meargă ascendent. Iar obstacolul care i-a stat atâta timp în cale rămăsese doar o amintire neplăcută. Iar viața ei continuă să se defășoare cu o precizie aproape matematică.

Mai multe oferte  și specificații tehnice  puteți găsi aici.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Articol scris pentru Etapa 3 a competiției Spring SuperBlog 2013.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s