Înfruntarea Titanilor. Un film care ar trebui să se numească altfel.

După ce v-am povestit, destul de entuziasmată de altfel, despre un film mediocru, ar fi trebuit acum să mă reabilitez cu vizionarea unei capodopere. Din păcate mă simt nevoită să vă povestesc tot despre un produs discutabil al cinematografiei americane.

În primul rând trebuie să admir felul în care americanii au reușit întotdeauna să dea peste cap legendele grecești. Întotdeauna amestecă personaje, eroi, modifică poveștile, cronologia nu are nici importanță. Uneori mă întreb care este scopul acestor compilații, având în vedere că poveștile originale sunt suficient de complicate și fără a le mai amesteca. Asta v-o spune o împătimită a acestor legende. Dependență pe care am reușit să i-o transmit și fetiței mele. Dar despre asta promit să scriu altă dată. Acum să revenim la film.

Filmul despre care vreau să scriu câteva  cuvinte este Clash of the Titans (Confruntarea titanilor), 2010.

În mare este vorba despre povestea eroului Perseu. Spun în mare pentru că sunt modificate circumstanțele nașterii sale, motivația eroului și în general tot contextul. Cei care nu ați văzut filmul mă veți întreba ce s-a mai păstrat. S-a păstrat faptul că se luptă cu Medusa și că o salvează pe Andromeda. Și că este totuși fiul lui Zeus.

Cum s-a modificat ceea ce s-a modificat? Asta nu vă mai spun pentru că altfel chiar nu ați mai avea nici un motiv să vedeți filmul. Pentru că dacă aveți chef de un film de aventură chiar merită văzut. Distribuția este bună ( din păcate favoritul meu Liam Neeson are doar un rol secundar), acțiunea este alertă, intriga interesantă, efectele speciale de calitate.

Pitica mea a fost entuziasmată. Dar nu îl recomand copiilor care nu au mai văzut genul acesta de filme pentru că violența este la cote înalte. Până la urmă este imposibil să faci un film inspirat din mitologie și să nu ai violență. Întreaga existență a eroilor are ca punct de plecare violența.

Cum spuneam pitica mea a fost entuziasmată. În general o entuziasmează tot ceea ce are legătură cu Medusa. Cred că este monstrul ei mitologic preferat. Dar ceea ce mi s-a părut extraordinar a fost reacția ei în mometul în care s-a terminat filmul: ” Dar totuși unde sunt Titanii?”.

 

Mai multe sugestii de filme găsești aici.

Un gând despre „Înfruntarea Titanilor. Un film care ar trebui să se numească altfel.

  1. Si mie mi-a placut tare mult mitologiagreaca, in copilarie, cand citeam si rasciteam Legendele Olimpului. M-am bucurat cand am vazut ca au fost reeditate de curand. Imi plac povestile si acum, caci ele vorbesc cel mai bine despre oameni si viata lor.
    Am vazut filmul, dar nu mi-a placut. Urat obiceiul producatorilor de filme de a zapaci legendele, povestile, operele literare. Nu stiu de ce cred ei ca e mai interesant asa, cand ar putea sa respecte textul.
    O duminica frumoasa, Emilia! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s