Atac de panică

Acum câteva zile am avut o revelație: fiica mea este la un pas de adolescență. Adică acea perioadă tulbure când va încerca să își definească personalitatea și când în general toți părinții o iau razna. Dacă și eu o voi lua razna? !

Au trecut atâția ani în care am muncit să ne construim o relație. La început ea era prea mică. Și eu total nepregătită. Între timp ea a crescut. Eu am învățat să comunic cu ea. La început mai timid. Apoi din ce în ce mai bine.

Acum…ei bine acum am tendința de a spune sora mea în loc de fiica mea. Astăzi am făcut-o de două ori. Pentru că exact așa mă simt. Ca și cum aș avea o soră mai mică.

O soră mai mică cu care joc jocuri interesante (Catan în principal, dar și Canastă și Rummy). Cu care merg la cumpărături. Cu care experimentez meniuri și mâncăruri noi. De care este extraordinar de entuziasmată, în principiu, dar care invariabil nu îi plac, în fapt.

O soră mai mică cu care mă uit la filme. Acasă sau la cinematograf. Și cu care lenevesc în pat cu o carte în față. Momentan chiar citim aceleași cărți. Eu am început Frumoșii nebuni ai marilor orașe dar nu știu exact de ce, după o primă seară în care am parcurs pe nerăsuflate jumătate de roman, nu m-am mai simțit în stare să continui. Așa că am început să citesc cartea terminată de fiica mea: Harry Potter și piatra filosofală. În timp ce ea citește volumul următor.

Astfel avem subiecte comune de conversație. În orice moment. Dar ce se va întâmpla în momentul care fiica mea nu va mai vrea să lenevească în pat alături  de mine cu aceeași carte în față? Sau în momentul în care îmi va spune că e jenant să fim văzute împreună la film… Cum voi reacționa atunci?!

12 gânduri despre „Atac de panică

 1. Si as vrea sa fiu in locul tau-e un moment special.
  Si n-as vrea sa fiu in locul tau-e un moment special.

  Pot spune ca,cine a crescut in preajma si impreuna cu cateii este mult mai echilibrat decit cei fara acest avantaj.
  Succes (fetelor ) !

 2. E complicat.Sunt putine relatii de genul asta.Te poti considera fericita.Fica mea ,a avut si are un comportament diferit de al meu.A fost dificil sa mentin o relatie apropiata.Eu am fost cea care a cedat,dar acum nu regret.Sunt sentimente foarte diverse si controversate intr-o relatie mama-fica.Cred ca va fi bine ,daca nu esti foarte pretentioasa cu ea si o vei intelege.Va doresc tot binele din lume si multa intelegere!

 3. Fiecare etapă din viaţă, este o treaptă pe care trebuie să o urcăm şi să facem faţă oricărei provocări. Sunt sigur că va fi frumos şi în anii ce vor urma şi că veţi menţine frumoasa legătură sufletească.
  Numai bine, dragă Emilia! 🙂

 4. Cred că atunci când va veni câte-o clipă mai diferită de celelalte, vei găsi varianta optimă, deși nu din prima. Eu, cel puțin, așa sper să mi se întâmple mie.
  Soră-mea îi spun de când avea câteva luni, atât de incredibilă mi se pare minunea că-s mamă. Încă mă trezesc dimineața și nu știu de ce mi-s atât de fericită…

  Off topic. Dacă tot a venit primăvara, nu treci la un fond deschis, prea mult negru. 🙂 Și voi citi mai ușor, căci aici am vrut să ajung, dar am luat-o cu ocol. 🙂

  • Mie mi-a fost mai greu să mă acomodez la statutul de mamă. 🙂 Dar până la urmă am reușit și am uneori tendința de a mă lua cam prea în serios. Ceea ce nu mi se întâmplă în alte domenii ale existenței mele…
   În ceea ce privește fondul…l-am ales special pentru fotografii. Și pentru că am fotofobie. prea mult alb îmi dă dureri de cap. 🙂

   • Eu cred că nici acum nu m-am acomodat, dar mă duc înainte… 🙂
    Pffffiiii, la fotografii mai aveam ce comenta, dar cu fotofobia mi-ai închis rubrica de observații. Mnoh, voi citi eu cumva… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s