O floare

Nici nu îmi mai amintesc de cât timp nu am mai primit în dar o floare.  Una singură. Un simplu crin alb, fără funde, fără ”verdeață”, fără hârtia acea creponată îngrozitoare.

Mi se pare mie sau eleganța a dispărut cu totul? Văd de multe ori pe stradă tineri cu buchetele atât de mari încât abia reușesc să le țină în mână. Gestul, voit menit a impresiona prin opulență, își pierde orice semnificație și devine de prost gust.

Am cunoscut un bărbat care ținea neapărat să îi cumpere iubitei trandafiri de la vânzătorii din restaurante. Dar numai după ce negocia prețul. Ce poate fi mai meschin decât atât?

Și ați remarcat cât de puțini bărbați căsătoriți duc în dar o floare soțiilor lor? Și nu mă refer aici la ocazii speciale, ci ca gest spontan, în mijlocul săptămânii.

Aș vrea să primesc o floare. Una singură. O ultimă brândușă culeasă înainte de venirea zăpezii.

 

Publicitate

9 gânduri despre „O floare

  1. Cred ca e tar greu sa nu primesti flori.Eu am fost rasatata de soarta si am primit multe,multe flori,cu si fara ocazii.Nu am fost niste avuti,dar florile n-au lipsit din casa noastra.Sper ca aceasta dorinta a ta sa se implineasca.Daca stiam iti daruiam unul din buchete culese de mine azi.Trandafiri toate culorile cu mult busuioc verde.O sa fac unul,il pozez si ti-l trimit cu dedicatie.Toate bune,

  2. Nu ma pot plange, chiar si dupa 30 de ani i se mai „lipeste” cate o floare de mana sotului meu. Si – culmea! – imi place! Separat de asta, cand avem de cumparat flori pentru cineva, cumparam de la aceeasi vanzatoare de la taraba, de cativa ani. Iar ca „recompensa” eu primesc intotdeauna un fir de ceva, cadou, din partea casei! Stie ceva matketing, nu?
    Cred ca o solutie pentru tine ar fi sa te faci educatoare, invatatoare, profesoara… (Glumesc, sigur).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s